Koppeling vervangen

De koppeling is de verbinding tussen de motor en de versnellingsbak. Als u optrekt, schakelt of stopt moet die verbinding tijdelijk worden onderbroken. Een belangrijk onderdeel dus. Een koppeling vervangen is een tijdrovende en uitgebreide klus, maar ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij zijn merkonafhankelijk en kunnen u helpen met ieder merk en type auto.

Wanneer moet de koppeling vervangen worden?

Een versleten koppeling is te herkennen aan het feit dat deze gaat slippen. U kunt dit opmerken door dat de auto langzaam in beweging komt als u het koppelingspedaal laat opkomen maar ook tijdens het rijden is het merkbaar. Het toerental van de motor zal oplopen terwijl de auto niet of nauwelijks versneld. Bij het slippen van de koppeling wordt de kracht van de motor niet meer volledig naar de versnellingsbak geleidt.

Hoe wordt de koppeling vervangen?

De vervanging van een koppeling is een tijdrovende klus omdat in veel gevallen de versnellingsbak gedemonteerd moet worden. Vaak worden gelijktijdige de drukgroep, de druklager en de koppelingsplaat vervangen. Ook wordt direct de rest gecontroleerd op slijtage.

Direct Shit Gearbox (DSG)

Auto’s met een DSG hebben een automatische versnellingsbak met twee koppelingen. De tweede koppeling heeft als functie dat deze bepaalt welke versnelling u als volgende wilt gebruiken, hij is altijd voorbereid op de volgende zet wat zorgt dat het schakelen soepeler en sneller verloopt.De DSG is ontwikkeld door de Volkswagen Group.

Net als bij de auto’s met een enkele koppeling zult u ook bij de DSG merken dat uw auto minder soepel schakelt en dat overgangen gepaard kunnen gaan met schokkende bewegingen en geluiden.
Bij JAMES Autoservice Buurman zijn wij gespecialiseerd in het vervangen en repareren van DSG versnellingsbakken. Onze DSG specialist kan u meer vertellen over het reparatie proces, neem vrijblijvend contact met ons op.


RDW erkend

Aangesloten bij de BOVAG

Adres

Garage Buurman
Papaverweg 32
1032 KJ Amsterdam

T: 020 341 90 48
M: 06 8444 3284

Openingstijden

08:00 – 18:00 | Maandag
08:00 – 18:00 | Dinsdag
08:00 – 18:00 | Woensdag
08:00 – 18:00 | Donderdag
08:00 – 18:00 | Vrijdag
GESLOTEN | Zaterdag
GESLOTEN | Zondag

Volg ons op Instagram voor meer informatie.

Instagram