Diagnose vaststellen

Er brandt een lampje op uw dashboard om aan te geven dat er iets mis is met uw auto. U herkent dit vast wel. Zeker moderne auto’s zitten vol met ingewikkelde elektronica en sensoren om uw rijervaring zo plezierig en veilig mogelijk te maken. Er is een onderscheid te maken tussen oranje en rode lampjes. Brandt er een rood lampje dan moet u direct stoppen terwijl u met een oranje lampje nog naar de garage kunt rijden. Vaak is niet direct duidelijk wat er aan de hand is als er een lampje gaat branden op uw dashboard, de diagnose specialist in de garage moet de diagnose vaststellen.

Diagnose vaststellen

Onze diagnose specialist zal met een computer uw auto uitlezen op foutcodes. Als de foutcode eenmaal bekend is zal er onderzoek gedaan moeten worden om exact vast te stellen wat het probleem is. Een foutcode geeft soms een globale richting waarin gezocht kan worden. Als de foutcode aangeeft dat er een probleem met de stroomvoorziening is dan moet er nog gezocht worden waar dat probleem zich exact bevindt. Is het onderdeel zelf defect waardoor het geen stroom meer krijgt of is er een kabelbreuk. Dit maakt dat het stellen van een goede diagnose specialistisch werk is.

Waarom diagnose?

Door uitgebreide diagnose wordt het probleem heel specifiek gevonden. Het voorkomt dat er op goed geluk onderdelen vervangen worden die feitelijk niet aan vervanging toe waren. Het uitlezen van een auto alleen is niet voldoende, dit geeft vaak een te globaal resultaat. Veel garagebedrijven zullen u, na het uitlezen van de auto, soms alsnog  doorverwijzen naar een diagnose specialist. Door de geavanceerde technieken in moderne auto’s is het stellen van een betrouwbare diagnose specialisten werk.

Bij JAMES Autoservice Buurman werken wij met de nieuwste technieken die ook door de merkdealers van BMW, Mini Cooper en de Volkwagen Audi Group worden gebruikt. Wij kunnen dezelfde service bieden als deze dealers. 

 


RDW erkend

Aangesloten bij de BOVAG

Adres

Garage Buurman
Papaverweg 32
1032 KJ Amsterdam

T: 020 341 90 48
M: 06 8444 3284

Openingstijden

08:00 – 18:00 | Maandag
08:00 – 18:00 | Dinsdag
08:00 – 18:00 | Woensdag
08:00 – 18:00 | Donderdag
08:00 – 18:00 | Vrijdag
GESLOTEN | Zaterdag
GESLOTEN | Zondag

Volg ons op Instagram voor meer informatie.

Instagram